Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Today 5 July 2021 Win Redmi Headphones

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Today
Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Today

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Today – 

Flipkart Game Zone Section Is Returned With Beat The Genius Video Contest. We Are Updating This ” Flipkart Beat The Genius Answers Today  5 July 2021″ Page Daily With Correct Answers.

Currently, 1st Season Is Running Under GameZone & There Are 28 Episodes. The Show Will Be On For 28 Days (00:00 Hrs On 15th June 2021 And End At 11:59 Hrs On 12th July 2021)

Flipkart Beat The Genius Quiz Contest Details:

  • Quiz Prizes: Gems, Supercoins & Vouchers.
  • Season & Episodes: Season EP 1 To 28
  • Contest Date: 15 June 2021 To 12 July 2021
  • Available On: Flipkart Game Section
  • Winner Announcement: Immediately

How To Play Flipkart Beat The Genius Quiz 5th July

1. Install Flipkart App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign In To The Flipkart App.

3. Open Games Tab & Find Beat The Genius, Contest Banner

4. Play Quiz Video & Choose Correct Answers During The Quiz

5. Answer All Beat The Genius Quiz Questions Correctly To Win Prizes.

Flipkart Beat The Genius Answers Today 5th July 2021 | Season 1 –

EP 21 – India’s Own Shakespeare

Q1: Which Indian Super League Team Has Sunil Chhetri Played For Since 2013?

Answer : Bengaluru FC – D

Q2: Vishal Bharadwaj’s ‘7 Khoon Maaf’ And ‘The Blue Umbrella’ Are Based On The Works Of Which Author?

Answer : Ruskin Bond – A

Q3: Who Was The First Indian Soldier To Attain The Rank Of Field Marshal?

Answer : SHFJ Manekshaw – B

Q4: The Campus Of Which Of These Institutions The First Of Its Kind Served As An Airbase For US Troops During World War II?

Answer: IIT Kharagpur – A

Q5: In Hindu Mythology, What Did King Bhagiratha Bring Down From The Heavens Through Penance?

Answer : Ganga – B

EP 20 – The Masalas Of Chettinad

Q1: Chettinad And Kongunad Are Cuisines Native To Which Indian State?

Answer: (A) Tamil Nadu

Q2: Who Was The First Indian To Win A Grand Slam Title In Tennis?

Answer: (D) Mahesh Bhupathi

Q3: Which King Was Responsible For The Construction Of The Vijaya Stambha In Chittorgarh?

Answer: (B) Maharana Kumbha

Q4: Which City Was Mahatma Gandhi At On The Night When India Became Independent?

Answer: (D)  Kolkata

Q5: The Karnataka Khadi Gramodyago Samyukta Sangha In Hubli Is Famous For Producing What?

Answer: (C) National Flag

EP 19 – Tirupati Laddu

Q1: The 2016 Film Rustom Akshay Kumar’s Character Is Loosely Based On Which Indian Naval Officer Who Was Part Of A Landmark Case?

Answer 1: KM Nanavati – A

Q2: Which GI-Tagged Sweet Dish

Answer 2: Laddu – B

Q3: In Which Town Was Dr. Ambedkar Born In 1891?

Answer 3: Mhow – B

Q4: Under Whose Captaincy Did The Indian Women’s Cricket Team Play The First Test Match?

Answer 4: Shantha Rangaswamy – D

Q5: Which Country’s President Was The Chief Guest For India’s First Republic Day Parade?

Answer 5: Indonesia – A

EP 18 – The Real Bahubali

Q1: In Which State Is The 57 Ft. High Gomateswara Statue Of Bahubali?

Answer: (C) Karnataka

Q2: Indian Air Force’s Motto ‘Nabha Sparsham Deeptam’ Is From Which Holy Text?

Answer: (A) Bhagavad Gita

Q3: Which Indian Sportsman Has Written A Memoir Titled ‘A Shot At History’?

Answer: (C) Abhinav Bindra

Q4: Who Created The Border Line That Partitioned India And Pakistan?

Answer: (D) Cyril Radcliffe

Q5: The Vikramshila Sanctuary In Bihar Is Dedicated To The Conservation Of Which Creature?

Answer: (C) Dolphin

EP 17 – Sholay In Filmfare

Q1: Which Company Owns The TikTok App Which Was Banned In India?

Answer 1: ByteDance – A

Q2: In The Ramayana Whose Bow Does Rama Break To Win Sita’s Hand?

Answer 2: Shiva – C

Q3: Which Sports Is The First Individual Olympic Medalist From Independent India?

Answer 3:  KD Jadhav – A

Q4: Which Is The Only Filmfare Award Sholay Won In Spite Of Being A Blockbuster?

Answer 4: Best Editing – D

Q5: Which Kingdom Fell Into Ruin After Its Defeat At The Battle Of Talikota In 1565?

Answer 5: Vijayanagara – C

Previous articleFlipkart Fake Or Not Fake Quiz Answers Today 5 July 2021
Next articleHow to Dowload Windows 11 ISO File Download
Hi, It's me behind Tricksskill.com. I love to write about Blogging, Business Ideas, making money online Tips, Free Courses, Schemes, How to, and various Tricks articles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here